Hunajainen paistettu riisi

Resepti riisiruoan valmistukseen

Hunajainen paistettu riisi: Ainekset neljälle

n. 6 dl keitettyä, kylmää riisiä
3 kananmunaa
2 kevätsipulia tai pätkä purjoa
3 porkkanaa raastettuna
150 g vihreitä papuja paloina
1 kourallinen cashew-pähkinöitä paahdettuna
ruokaöljyä

Hunajainen makuliemi
5 rkl soijaa
3 rkl Hunajayhtymän hunajaa
3 rkl vettä
1 tl seesamiöljyä
1 tl chilihiutaleita
1 tl mustapippuria

Kiehauta hunajainen makuliemi kattilassa.

Sekoita kananmunat ja paista munakkaaksi pannulla öljyn kanssa.

Kuori ja raasta porkkanat. Siivuta kevätsipulit. Freesaa kuumassa öljytyssä wok-pannussa porkkana, kevätsipuli ja pavut. Siirrä sivuun.

Lisää reippaasti öljyä hyvin kuumennettuun wokkiin ja paista riisiä pari minuuttia. Wok saa olla niin kuuma, että riisi ottaa väriä.

Lisää vihannekset ja hunajainen makuliemi riisin joukkoon ja paista kovalla lämmöllä muutama minuutti. Siivuta munakas ja sekoita riisiin.

Kaada hunajainen paistettu riisi tarjoiluastiaan ja koristele cashew-pähkinöillä.

Katso tästä muut hunajaiset pastat ja riisit

pdflogo30

Tallenna

Shopping Cart
Scroll to Top