Hunaja-fenkolisalaatti


Ainekset kuudelle
1 rkl Hunajayhtymän hunajaa
200 g fenkolia
½ tl suolaa
2 rkl vettä
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 koura persiljaa

Leikkaa fenkolista kanta sekä ulointa kuorta pois ja huuhtele vihannes. Leikkaa hyvin ohuita siivuja. Lorauta pannulle oliiviöljyä ja kuullota fenkolin siivuja keskilämmöllä pari minuuttia. Lisää vettä ja hauduta niin kauan, että fenkoli alkaa pehmentyä.

Lisää hunaja, sitruunamehu ja suola. Pyöritä kunnolla sekaisin sen aikaa, että hunaja ehtii sulaa. Ota liedeltä, lisää silputtu persilja ja jäähdytä (tämä on hyvää myös jääkaappikylmänä). Tarjoa hunaja-fenkolisalaatti grilliruokien lisukkeena.

pdflogo30