Hunajasämpylät

5 dl kädenlämpöistä maitoa tai vettä
50 g hiivaa
1-2 tl suolaa
3 rkl Hunajayhtymän hunajaa
1 dl mysliä
noin 1,5 l sämpyläjauhoja
0,5 dl rypsiöljyä

Liuota hiiva, suola, hunaja ja mysli kädenlämpöiseen nesteeseen. Alusta jauhot vähitellen, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Jauhojen määrä saattaa hieman vaihdella. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta pieniä sämpylöitä ja kohota liinan alla. Voitele vedellä tai maidolla ja paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia. Tarjoa leikkeleiden, -juuston ja -kasvisten kanssa.

Vinkki: Voit vaihtaa myslin esim. juustoraasteeseen.

pdflogo30

Tallenna

Tallenna