Hunajaiset laventelikeksit

Noin 50 kappaletta
140g voita
2,5 dl Hunajayhtymän hunajaa
laventelinkukkia (tuoreena tai kuivattuna)
1 dl kermaa
8-9 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa

Keksien kuorrutus
3 dl tomusokeria
3 rkl sitruunamehua

Sulata voi kattilassa, mutta varo ettei se ruskistu. Lisää hunaja sekä sokeri ja sekoita niin kauan, että sokeri on sulanut. Lisää 1 rkl laventelinkukkia ja jätä voi-hunajaseos jäähtymään hetkeksi. Sekoita kerma joukkoon.

Sekoita jauhot, leivinjauhe sekä sooda keskenään ja siivilöi se voi-hunajaseokseen. Vaivaa taikinaksi ja jätä kelmuun käärittynä jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi.

Kauli taikinasta ohut puolen sentin levy. Painele siitä piparkakkumuotilla paloja ja paista leivinpaperin päällä 180C uunissa noin 7 minuuttia niin että reunat alkavat saada hiukan väriä.

Mittaa kulhoon sitruunamehu ja sekoita tomusokeri joukkoon. Levitä kuorrutus jäähtyneiden keksien pintaan ( pursotin on hyvä apuväline), ripottele muutamia laventelinkukkia päälle ja jätä keksit tekeytymään huoneenlämpöön seuraavaan päivään.

pdflogo30

Tallenna

Tallenna