Hunajainen kurpitsapiirakka

Ainekset kahdeksalle
300g Hokkaido tai Halloween kurpitsaa
2 kananmunaa
1 dl Hunajayhtymän hunajaa
1 dl täysmaitoa
50g vähäsuolaista voita
1/2 tl kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
1 murupohjataikina

Ota murutaikina hyvissä ajoin sulamaan. Leikkaa kurpitsasta kuoret, paloittele ja laita kattilaan – vettä sen verran, että palat peittyvät. Keitä kurpitsa kannen alla pehmeäksi.

Kauli sillä aikaa murupohja piirakkavuokaan sopivaksi. Aseta uuni lämpenemään 200C asteeseen.

Kun kurpitsa on kypsä, kaada ylimääräinen vesi pois ja kattilaan hunajaa, voita, maitoa, kaneli ja inkivääri. Riko lopuksi sekaan pari kananmunaa ja aja täyte sauvasekoittimella paakuttoman tasaiseksi.

Paista kurpitsapiirakkaa uunin keskiosassa folion alla ensin n.30 minuuttia. Ota folio pois (piirakan sisus voi olla vielä höllyvän löysä) ja ruskista lopuksi vartin verran.

Anna hunajaisen kurpitsapiirakan jäähtyä ja kiinteytyä folion alla puolisen tuntia. Tarjoa kanelilla ja sokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.

pdflogo30

Tallenna