Hunaja-suklaakakku


Ainekset, 16 viipaletta
1,5 dl Hunajayhtymän hunajaa
200 g vähäsuolaista voita
3 dl hienoja vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 dl sokeria
3 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
½ tl kanelia

Vuoan pohjalle
1 tl voita
1 rkl korppujauhoja

Sekoita kuivat aineet keskenään, sokeria lukuun ottamatta. Lämmitä voi juoksevaksi, lisää hunaja ja sekoita vatkaimella sokeri sekaan. Lisäile myös kananmunat ja vatkaa kevyeksi vaahdoksi.

Voitele rengaskakkuvuoka voilla ja korppujauhota reunat.

Yhdistä kuivat aineet ja vaahto varovasti taikinaksi. Kaada taikina vuokaan.

Paista hunaja-suklaakakkua 170⁰C uunissa tunnin verran. Kokeile puutikulla kakun kypsyys paiston loppuvaiheessa (kakku on kypsä, jos tikkuun ei tartu enää taikinaa).

Kumoa hunaja-suklaakakku uunin jälkeen tarjoiluastiaan, mutta anna jäähtyä vähintään puoli tuntia.

pdflogo30