Hunaja-jogurttikakku

Resepti leivontaruoan valmistukseen

Hunaja-jogurttikakku: Ainekset kahdeksalle

4 rkl Hunajayhtymän hunajaa täytteeseen + 2 rkl päälle
200 g neutraalin makuisia keksejä (esim. Digestive)
100 g mantelilastuja
75 g voita
3 dl kreikkalaista jogurttia
2 prk mascarpone-juustoa
2 kananmunaa
1 luomusitruuna

Ota voi pehmenemään hyvissä ajoin. Aja silppurissa keksit ja ⅔ -osaa mantelilastuista muruiksi. Sekoita murut pehmenneen voin kanssa ja laita keskikokoiseen paistovuokaan. Painele keksiseos tiiviisti pohjalle ja esipaista pohjaa 10 minuuttia 150⁰C uunissa.

Paahda loput mantelilastut kevyesti pannulla. Pese ja raasta sitruunasta kuori talteen.

Aja monitoimikoneessa jogurtti, 1,5 dl hunajaa, mascarpone, sitruunan kuoriraaste, sitruunan mehu sekä kananmunat sekaisin.

Kaada hunajamassa keksipohjan päälle ja paista foliolla suojattuna 150⁰C uunissa tunnin verran. Ota lopussa folio pois ja paista 15 minuuttia lisää niin, että kakku saa hiukan väriä.

Levitä pari ruokalusikallista hunajaa kuuman kakun päälle. Lopuksi kaunistele Hunaja-jogurttikakku ripottelemalla paahdettuja mantelilastuja koristeeksi.

Katso tästä muut hunajaiset leivontaruoat

pdflogo30

Shopping Cart
Scroll to Top