Hunaja-porkkanakeitto

Ainekset kahdeksaan annokseen
2 rkl voita
15 sentin pätkä purjon vaaleinta osaa
500 g porkkanoita
1 l kasvislientä
1 rkl Hunajayhtymän hunajaa
1 ripaus kuivattua chiliä
1 laakerinlehti
suolaa
1 prk ranskankermaa

Sulata voi kattilassa. Pese ja kuori purjon uloin kerros pois. Pilko purjo kattilaan ja freesaa pehmeäksi.

Kuori ja pätki porkkanat, laita ne myös kattilaan. Kaada kasvislientä päälle sekä laakerinlehti, suolaa, chiliä ja keitä kannen alla 20 minuuttia niin, että porkkanat pehmenevät.

Poista laakerinlehti ja aja sauvasekoittimella porkkanakeitto tasaiseksi. Mausta keitto hunajalla ja lisää tarpeen mukaan suolaa ja chiliä. Tarjoa keitto ranskankermasilmän kanssa.

pdflogo30