Hunaja-bataattikeitto

Resepti keittoruoan valmistukseen

Hunaja-bataattikeitto: Ainekset neljälle

1 rkl Hunajayhtymän hunajaa
1 iso bataatti
1 sipuli
1 lime
2 cm pätkä inkivääriä
1 l kana- tai kasvislientä
2 dl kermaa tai 1 dl kookoskermaa
1 rkl voita
1 tl suolaa
cayennepippuria maun mukaan

Koristeeksi: paahdettuja seesaminsiemeniä ja persiljaa

Kuori ja pilko sipuli. Laita lusikallinen voita kattilaan ja kuullota sipulia muutama minuutti. Kuori ja leikkaa sillä aikaa bataatti pienemmäksi. Kuori myös inkivääri ja paloittele.

Kaada litran verran kasvislientä kattilaan. Odota, että liemi kiehuu; lisää sitten bataatti, inkivääri ja hunaja. Purista myös limen mehu kattilaan. Keitä niin kauan, että bataatti pehmenee. Aja keitto samettiseksi sauvasekoittimella ja mausta suolalla sekä cayennepippurilla.

Ota uudelleen lämpöä keittoon ja sekoita kerma mukaan (jätä hiukan koristeeksi). Nosta hunaja-bataattikeitto tekeytymään pöytään vartiksi. Koristele annokset paahdetuilla seesaminsiemenillä ja persiljasilpulla.

Katso tästä muut hunajaiset keittoruoat

pdflogo30

Shopping Cart
Scroll to Top