Tuhannen ja yhden yön kana

Resepti kanaruoan valmistukseen

Tuhannen ja yhden yön kana: herkullinen uuniruoka

1 broileri
100 g riisiä
125 g voita
4 hienoksi hakattua sipulia
kourallinen korintteja
250 g kuorittuja manteleita hakattuna
100 g suolattuja pistache-pähkinöitä
2 rkl Hunajayhtymän hunajaa
½ tl chilipippuria
2 hyppysellistä sahramia
½ tl inkivääriä pulverina
suolaa
pippuria
pinnalle hunaja-voisulaseosta

Keitä riisit. Keitä rusinoita 10 min. ja siivilöi ne. Pane kulhoon keitetyt rusinat voin ja hunajan kanssa, ja vatkaa ne tahnamaiseksi. Lisää riisit, pähkinät sekä mantelit tahnaan. Mausta seos suolalla, sahramilla ja chilipippurilla.

Täytä broileri tai kana seoksella. Sulje. Sulata nokare voita padassa. Ruskista hienonnetut sipulit ja laita kana niiden päälle. Kostuta sulatetulla voilla, johon on lisätty ruokalusikallinen hunajaa. Tuhannen ja yhden yön kana valmistuu uunissa kypsentämällä 175 asteessa reilu tunti.

Katso tästä muut hunajaiset kanaruoat

pdflogo30

Tallenna

Tallenna

Shopping Cart
Scroll to Top