Puna-ahventa venäläiseen tapaan

1 pkt (400 g) puna-ahventa (voit käyttää vaihtoehtoisesti myös muuta kalaa, esimerkiksi seitä)
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
2 tl Hunajayhtymän hunajaa
1 prk (120 g) smetanaa
1 dl kurkkusalaattia
1 valkosipulinkynsi
ripaus suolaa ja pippuria

Leikkaa kohmeinen pakastekala neljään osaan ja nosta palat voideltuun uunivuokaan. Ripottele kalapaloille suolaa ja pippuria. Jaa hunaja-annos tasaisesti kalapalojen pintaan. Sekoita smetanan joukkoon kurkkusalaatti ja purista mukaan valkosipulinkynsi ja ripaus suolaa ja pippuria. Sekoita tasaiseksi ja jaa kurkku-smetanaseos hunajalla koristeltujen kalapalojen päälle. Kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita.

pdflogo30

Tallenna

Tallenna