Hunajasima

8 litraa vettä
500 g Hunajayhtymän hunajaa
500 g fariinisokeria
2-3 sitruunaa (ja kaksi raparperin vartta)
(1 rkl tuoretta minttua)
10 g hiivaa
rusinoita

Pese sitruunat hyvin ja kuori ohuita pintasiivuja mausteeksi. Kuori sitruunat (poista valkoinen osa hyvin) ja viipaloi. Kaada kiehuva vesi fariinisokerin ja sitruunoiden (raparperit viipaleina, kuorineen) päälle. Kun liemi on jäähtynyt 35-38 asteiseksi, sulata hunaja hyvin sekaan. Murenna joukkoon hiiva. Anna juoman käydä huoneenlämmössä yksi vuorokausi. Laita puhtaisiin pulloihin ½ tl sokeria ja muutama rusina. Siirrä pullot viileään tekeytymään simaksi. Juoma on nautintavalmista neljän päivän kuluttua.

pdflogo30