Mausteinen hunajakalkkuna

Resepti liharuoan valmistukseen

Mausteinen hunajakalkkuna: Ainekset kuudelle

noin 1,2 kg kalkkunan rintafilee
2 rkl rusinoita
2 rkl hasselpähkinärouhetta
paistomittari (suositus)

Kalkkunan maustekuorrutus
2 rkl Hunajayhtymän hunajaa
1 rkl dijon-sinappia
1/2 tl kanelia
1/2 tl valkopippuria
1 tl inkivääriä

Huuhtaise kalkkuna kylmällä vedellä, kuivaa talouspaperilla ja jätä leikkuulaudan päälle lämpenemään puoleksi tunniksi.

Sekoita sillä välin maustekuorrutus kippoon tekeytymään.

Lämmitä uuni niin kuumaksi kuin saat. Laita kalkkunan rintafilee paistovuokaan, valele maustekuorrutuksella, ripottele hasselpähkinärouhetta ja rusinoita pintaan. Lorauta paistovuokaan myös 1 dl vettä.

Työnnä paistomittari paksuimpaan kohtaan filettä. Laita uunin keskitasolle, pudota lämpö 175 °C ja paista niin kauan, että mittari näyttää 70-71 astetta (tähän kuluu noin 45 minuuttia). Jos kypsyys menee yli, kalkkunasta tulee murenevan kuiva. Nosta kalkkuna uunista ja anna huilata hetki folion alla.

Leikkaa mausteinen hunajakalkkuna vinosiivuiksi tarjolle.

VINKKI: Kiehuta kalkkunan paistoliemiä ja kermaa 10 minuuttia ja saat maukkaan kastikkeen.

Katso tästä muut hunajaiset liharuoat

pdflogo30

Shopping Cart
Scroll to Top