Rommi-hunajakakku

Kakkutaikina
225 g suolatonta voita
2,5 dl sokeria (osa voi olla ruskeaa)
4 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 rkl tomusokeria (koristeeksi)

Kakun täytteet
100 g rusinoita
175 g tölkkikirsikoita tai kuivattuja hedelmiä
80 g kuorittuja manteleita
50 g hasselpähkinärouhetta

Rommiliemi
1 dl tummaa rommia
4 rkl Hunajayhtymän hunajaa
1 ripaus (0,25 g) sahramia

Kiehauta rommia minuuttia kattilassa, jolloin alkoholi häviää. Ota liedeltä ja sekoita rommiin hunaja sekä sahrami. Valuta tölkkikirsikat siivilässä. Murskaa manteleita hieman pienemmiksi morttelissa. Sekoita kakun täytteet ja rommiliemi keskenään ja jätä maustumaan.

Laita kakun taikina-ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä tasaiseksi taikinaksi.

Kaada kattilassa olevista täytteistä pari ruokalusikallista rommilientä talteen kakun kostukkeeksi ja sekoita loput täytteet kakkutaikinaan.

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Nostele kakkutaikina vuokaan. Muista, että kakku kohoaa uunissa ainakin viidenneksen, joten älä täytä vuokaa reunaan asti.

Paista rommi-hunajakakkua 150C asteisen uunin alatasolla 1,5 tuntia. Peitä foliolla, laske lämpö 130C asteeseen ja paista vielä puolisen tuntia. Kakku on valmis, kun kakun reunat irtoavat vuuasta. Jos haluat varmistaa kypsyyden, niin kokeile tikulla. Jos tikkuun ei tartu mitään – kakku on valmis.

Nosta kakku uunista ja anna sen rauhassa jäähtyä. Valele kakun pohjapuolelle talteen otettu rommiliemi. Liemi kostuttaa kakun meheväksi.

Kumoa kakku tarjoiluastiaan ja ripottele siivilällä tomusokeria koristeeksi.

pdflogo30

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone