Hunajapiirakka

Resepti leivontaruoan valmistukseen

Hunajapiirakka: Ainekset kahdeksalle

Pohja
3-4 dl vehnäjauhoja
1/4 tl kanelia
1/4 tl suolaa
100 g suolatonta voita
1,5 dl rahkaa

Piirakan täyte
1 dl Hunajayhtymän hunajaa
75 g voita
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl kuohukermaa
1 rkl maissitärkkelystä
1 rkl sitruunamehua
½ tl suolaa

Tarjoiluun (sekoita keskenään)
1 dl rahkaa
1 rkl sokeria
½ tl kanelia

Ota voi hyvissä ajoin pöydälle pehmenemään.

Vaivaa pohja-ainekset kulhossa tai monitoimikoneessa. Lisää jauhoja niin, että taikina on kiinteää, mutta ei kivikovaa. Jätä hetkeksi tekeytymään.

Sekoita sillä aikaa piirakan täyte; sulata kattilassa voi, hunaja ja sokeri. Jätä jäähtymään. Vatkaa pari kananmunaa vaahdoksi. Sekoita maissitärkkelys kermaan ja lisää se hunajaseokseen. Sekoita myös kananmunat sekaan varovasti käännellen.

Kauli pohjataikinasta n. 30 cm laakea kiekko ja asettele piirakkavuokaan. Pistele pohja haarukalla, ettei se lähde kohoamaan uunissa. Reunat täytyy nousta sen verran vuoan reunoille, että täyte mahtuu sisään ja jää neljännes turpoamisvaraa. Kaada täyte vuokaan ja paista piirakkaa 165 °C uunissa tunnin verran.

Uunin jälkeen hunajapiirakka saa jäähtyä ja asettua tunnin pöydällä. Tarjoa piirakka maustetun rahkan kera.

Katso tästä muut hunajaiset leivontaruoat

pdflogo30

Tallenna

Shopping Cart
Scroll to Top