Hunajainen sitruuna-marenkitorttu

Resepti leivontaruoan valmistukseen

Hunajainen sitruuna-marenkitorttu

Torttupohja
3,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl Hunajayhtymän hunajaa
175 g voita (normaalisuolainen käy)
0,5 dl vettä
kostutukseen 2 rkl maitoa ja 1 rkl hunajaa lämmitettynä

Tortun täyte
2,5 dl sokeria
2 rkl Hunajayhtymän hunajaa
4 rkl vehnäjauhoja
2 sitruunan mehu
1,5 dl vettä
5 keltuaista
75 g voita

Marenki
5 valkuaista
1,5 dl sokeria

Laita torttupohjaa varten voita sulamaan pieneen kattilaan liedelle. Sekoita kulhossa jauhot ja hunaja. Kaada sula voi keskelle tehtyyn kuoppaan ja puristele kädellä taikina sekaisin. Lisää vettä ja sekoita tasainen taikina. Painele se piirakkavuoan pohjalle ja paista 200 °C asteessa vartin verran, niin että pohja ruskistuu hieman. Nosta jäähtymään ja kostuta hunajamaidolla.

Sekoita sokeri ja jauhot kattilassa. Laita pieni lämpö ja lisää vettä koko ajan vispilällä sekoittaen. Kun täyte on tasaista, lisää myös sitruunanmehu. Sekoita myös keltuaiset ja voi kattilaan. Laita lisää lämpöä ja vispaa koko ajan niin kauan, että täyte sakenee. Kaada täyte tortun päälle ja tasoita. Täyte kiinteytyy nopeasti.

Vatkaa valkuaiset marenkia varten kovaksi kiiltäväksi vaahdoksi. Lisää lopuksi sokeri ja vatkaa hyvin. Pursota marenki tortun päälle ja ruskista kuumassa uunissa hetki, että marenki saa nätin värin (varo, palaa herkästi). Tarjoa hunajainen sitruuna-marenkitorttu jäähtyneenä.

Katso tästä muut hunajaiset leivontaruoat

pdflogo30

Tallenna

Shopping Cart
Scroll to Top