Hunajainen porkkanalaatikko

Ainekset n. 2 litraan valmista porkkanalaatikkoa
1 kg porkkanoita
5 dl vettä
2,5 dl puuroriisiä
9 dl täysmaitoa
1 dl Hunajayhtymän hunajaa
3 kananmunaa
2-4 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria

Pinnalle: voita ja korppujauhoja

Kuori, paloittele ja kiehauta porkkanat kypsiksi kannen alla n. viidessä desissä vettä. Soseuta porkkanat ja mausta sose hunajalla.

Kiehauta maito toisessa kattilassa kokoajan sekoittaen. Lisää puuroriisi, kiehauta uudelleen ja nosta liedeltä kannen alle hautumaan vartiksi. Riisin ei tarvitse olla kuin puolikypsää tässä vaiheessa.

Sekoita kananmunat, suolaa (maun mukaan) ja valkopippuri porkkanasoseeseen. Sekoita myös riisivelli porkkanasoseeseen ja kaada massa paistovuokiin. Massa on tässä vaiheessa löysää, mutta kypsennyksen aikana riisi kypsyy loppuun ja imee ylimääräiset nesteet itseensä. Laita vielä porkkanalaatikon päälle muutama nokare voita ja hiukan korppujauhoja.

Paista hunajaista porkkanalaatikkoa 175C asteisessa uunissa reilun tunnin verran.

pdflogo30

Tallenna

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone