HUNAJAN KÄSITTELY HUNAJAYHTYMÄLLÄ

Mehiläishoitajat tuovat linkoamansa hunajan Hunajayhtymälle. Jokainen vastaanottoerä tutkitaan jo vastaanotettaessa ja tuoduista hunajista pidetään tarkkaa kirjaa. Laaduntarkkailua tehdään kaikissa työvaiheissa ja näin varmistamme pakkaamamme hunajan laadukkuuden ja puhtauden.
hunajan_kasittelyHunajaämpärit ja -tynnyrit laitetaan tarvittaessa lämpöhuoneeseen, jossa hunaja sulaa niin, että se voidaan seuraavaksi kaataa suuriin selkeytysaltaisiin. Juokseva hunaja kaadetaan suoraan selkeytykseen. Selkeytysaltaissa hunaja on noin 38-40 asteen lämpötilassa pari vuorokautta, ja siinä mahdollisesti olevat vahamuruset ja roskat nousevat pintaan. Selkeytetty hunaja vielä siivilöidään ja jäähdytetään.

TIESITKÖ: Selkeytysaltaissa eri tuottajien tuomat hunajat sekoittuvat ja samaan purkkiin päätyy siis hunajaa eri puolilta maata. Tarkan omavalvonnan ansiosta pystymme kuitenkin kertomaan hunajan alkuperän helposti täällä kotisivuillamme – näppäile hakukoneelle hunajatölkin kannessa oleva parasta ennen päiväys ja saat listan alkuperäpaikkakunnista. Hakukoneen löydät etusivulta.

Osa hunajasta pakataan purkkeihin hienokiteisenä, kiinteänä hunajana. Kiteytymiseen vaikutetaan mekaanisella vaivaamisella. Kun hunaja on pakattu purkkeihin, purkit viedään kylmähuoneeseen kiteytymään. Kylmähuoneesta hunaja kuljetetaan keskusliikkeiden varastoihin ja sieltä edelleen kauppoihin kuluttajille.

Pullotettava hunaja pakataan sellaisenaan juoksevassa muodossa ilman mekaanista vaivauskäsittelyä. Pullotuksen jälkeen hunaja varastoidaan huoneenlämmössä, sillä kylmässä sen kiteytymisprosessi nopeutuu (optimi kiteytymislämpötila on +14°C). Jos hunaja myöhemmin kiteytyy kuluttajapakkauksessa, sen saa helposti jälleen juoksevaan muotoon lämpimässä vesihauteessa.

Tallenna

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone