THE TEXTURE AND COMPOSITION OF HONEY

Hunajan koostumukseen vaikuttaa sokerin kiteytyminen ja hunajan käsittely. Runsaasti rypälesokeria sisältävä hunaja kiteytyy, eli muuttuu karkearakeiseksi, nopeasti, varsinkin jos siinä on vain vähän vettä. Hedelmäsokeri sen sijaan on aina nestemäistä eikä kiteytä hunajaa. Juoksevana pysyviä hunajia ovat mm. horsmahunaja ja akaasiahunaja. Suomalainen hunaja tyypillisesti on nopeasti kiteytyvää. Hunajan ostajat haluavat yleensä hienorakeista, notkeaa hunajaa, jota on helppo ottaa lusikalla ja levittää, ja tällaisen koostumuksen saavuttamiseksi on joko ympättävä hienokiteistä hunajaa vielä kiteytymättömään hunajaan tai hajotettava kiteet pienemmiksi vaivaamalla.

The Average Composition of Finnish Honey

DID YOU KNOW: The term crystal refers to the coarse grains of glucose that some people mistakenly take for sugar that is added to the honey. Nothing must ever be added to honey, nor would it even be technically possible to add sugar to honey, since honey in itself contains more sugar than a saturated solution of sugar.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone